سفارش تبلیغ
صبا ویژن
نادان کوچک است؛ هر چند بزرگسال باشد و دانا بزرگ است؛ هر چند کم سال باشد . [امام علی علیه السلام]
مشخصات مدیروبلاگ
 
علی اکبر امیری طسوجی[39]

خبر مایه
لوگوی دوستان
 

پیوند دوستان
 
.: شهر عشق :.

این باغ در جنوب دهستان فرمشکان و کنار روستای خرمایی قرار گرفته است و ساخته شادروان جلال آرین یکی از مالکان فرمشکان می باشد. باغ آرین در مجموع 110 هکتار بوده و دارای خیابان کشی جدول بندی و درختان سایه گسترچنر،بید،کاج و سرو ،زیبایی آن را دو صد چندان کرده،به گونه ای هوای محوطه باغ را لطیف کرده گویی که شمال ایران در اینجا تکرار شده است. طراحی این باغ به گونه ای زیبا و بر اساس اصول باغبانی بوده است و در زمان اجرا دانشجویان زیادی از سراسر ایران از سبک طراحی آن بازدید علمی کرده اند.

جلال آرین در سال 1349 در سن 75 سالگی چشم از جهان فرو بست و قبر او در این باغ می باشد. در سالا 1360 این باغ مصادره شد هم اکنون زیر نظر کمیته امداد امام خمینی (ره) اداره می شود.

 این باغ در جنوب دهستان فرمشکان و در نزدیکی کوه سفیدار و کنار روستای حُرمایی (hormaei) می باشد.

احداث این باغ در سال 1327 خ . آغاز و به صورت مهندسی ساز تا سال 1335 به طول انجامید. شادروان جلال آرین ، یکی از مالکان فرمشکان این باغ را می سازد. (1)
این باغ در مجموع 110 هکتار بوده و از چهار قسمت درست شده و هر قسمت نام ویژه ای بدین صورت دارد :
1. باغ زید
2. باغ حیدر آباد
3. باغ حسین آباد
4. باغ تاج آباد
باغ آرین دارای خیابان کشی و جدول بندی است و درختان سایه گستر چنار ، بید ، کاج ، سرو و غیره زیبایی آن را دو صد چندان کرده و به گونه ای هوای محوطه ی باغ را لطیف کرده که گویی شمال ایران ، در اینجا تکرار شده است.
انواع درختان اعم از : گردو ، خرمالو ، انار ، سیب ، آلوسیاه ، بادام ، به و غیره و اصولاً سیاه درخت در این باغ دیده می شود. ضمناً درختان خودرو مثل کیالک، بادام و ... نیز در این باغ مشاهده می شود. محصول این باغ به داخل و خارج از استان صادر می شود.
این باغ به وسیله ی دو رشته قنات ، یک چشمه آبیاری می شود.
طراحی این باغ به گونه ای زیبا و بر اساس اصول باغبانی بوده است که در زمان اجرا ، دانشجویان دانشکده ی کشاورزی کرج دانشگاه تهران از سبک طراحی آن بازدید علمی می نمایند.
شادروان جلال آرین در سال 1349 در سن 75 سالگی در می گذرد. (2) پس از او سرپرستی باغ به عهده ی داماد وی دکتر آذری قرار می گیرد ، تا سال 1360 که نماینده وی به نام فهندژ ، سرپرستی باغ را به عهده داشته است.
در سال 1360 این باغ و سایر املاک بازماندگان شادروان آرین مصادره (3) و زیر نظر کمیته امداد امام (ره) اداره می شود در حالی که 25 هکتار آن به صورت زمین زراعتی کشت می شود. (کمیته ی امداد امام خمینی (ره) ، به نقل از : رحمانیان سروستانی ، غلامحسین، 1379، صص 16-12 )

پی نوشت:
1- همین شخص است که سبب کشف آثار باستانی فرمشکان می شود .
2- شادروان جلال آرین یکی از آبادکنندگان نادر فارس بوده است. به گونه ای که جادة فرمشکان را احداث می نماید، سیلوی گندم و جو برای هر روستا می سازد، قنات حفر می کند و چندین ساختمان دو آشکوبه می سازد.
3- علت مصادره شدن این باغ توسط دولت، فرزند وی به نام فریدون آرین بوده است که به عنوان خلبان هواپیمای جنگی در سال 1360، یک فروند هواپیمای ایران را ربوده و به آمریکا برد.

منبع: کتاب کوار زمرد فارس